Pad prihoda Univerzal banke

Bez autora
May 21 2012

Univerzal banka objavila je rezultate poslovanja za prvo tromesečje u kojem su znatno smanjeni prihodi iz osnovnog biznisa ove banke koja drži 1,3 posto domaćeg bankarskog tržišta. Univerzal banka je u periodu januar-mart 2012. godine zabeležila prihode po osnovu kamata u visini od 782,6 miliona dinara, što je za 19,2 posto manje u odnosu na isti period protekle godine. Prihod po osnovu naknada i provizija bio je veći za 7,2 posto i iznosio je nepunih 139 miliona dinara. Ipak, krajnji rezultat banke bio je značajno bolji u odnosu na proteklu godinu i dostigao je 23,4 miliona dinara. U prvom kvartalu 2011. godine Univerzal banka je ostvarila dobitak pre oporezivanja od 1,6 miliona dinara. Ukupna aktiva na kraju marta tekuće godine iznosila je 34,3 milijarde dinara što je pad od 2,1 odsto od početka godine.

Pad prihoda Univerzal bankeUniverzal banka objavila je rezultate poslovanja za prvo tromesečje u kojem su znatno smanjeni prihodi iz osnovnog biznisa ove banke koja drži 1,3 posto domaćeg bankarskog tržišta.

Univerzal banka je u periodu januar-mart 2012. godine zabeležila prihode po osnovu kamata u visini od 782,6 miliona dinara, što je za 19,2 posto manje u odnosu na isti period protekle godine.

Prihod po osnovu naknada i provizija bio je veći za 7,2 posto i iznosio je nepunih 139 miliona dinara. Ipak, krajnji rezultat banke bio je značajno bolji u odnosu na proteklu godinu i dostigao je 23,4 miliona dinara. U prvom kvartalu 2011. godine Univerzal banka je ostvarila dobitak pre oporezivanja od 1,6 miliona dinara.

Ukupna aktiva na kraju marta tekuće godine iznosila je 34,3 milijarde dinara što je pad od 2,1 odsto od početka godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik